fbpx

TA DIN IDÉ TILL NÄSTA NIVÅ

BizMaker stöttar dig på resan – från affärsidé till lönsamt företag. Genom våra program får du hjälp att göra en realistisk plan och utmana dina förmågor med hållbar tillväxt som mål. Vi värderar mod och handlingskraft högt. I gengäld erbjuder vi dig konkreta verktyg och en genomarbetad process för din resa som företagare.

Vill du prata med oss om din affärsidé?

Vårt erbjudande kan sammanfattas i sju punkter:

Affärsutveckling

Du erbjuds behovsanpassade utbildningar, kunskapsträffar samt hjälp med t.ex nyhetsgranskningar. Vi har en stor verktygslåda för att stötta dig i olika affärsutvecklingsprocesser, där NABC och Business Model Canvas är två modeller som ingår.

Rådgivning och coaching

Hos oss får du en personlig rådgivare som stöttar dig genom olika tillväxtfaser. Du får hjälp att sätta mål och planera aktiviteter för utvecklingen av din affärsidé. Vid behov kan även en extern expertrådgivare hjälpa dig med en specifik fråga.

Team- och individutveckling

Personerna bakom idén är en avgörande faktor för framgång. I vårt arbete ingår analyser av drivkrafter och beteende, liksom coaching kring team- och ledarskapsfrågor. Vi stödjer dig också i kompetens- och bemanningsfrågor.

Finansieringslösningar

Om du söker finansiering kan vi bistå dig med kontakter och förberedelser, oavsett om du behöver några tusenlappar för att utveckla en hemsida, eller miljoner för att erövra en internationell marknad. Vi kan dock inte investera i ditt bolag.

Kommunikationsstöd

Vi hjälper dig att synas i olika sammanhang. Du får sprida dina nyheter via våra digitala kommunikationskanaler och du kan låna utrusning för presentationer och utställningar. Allt för att du ska nå ut med dina budskap.

Kontorsplats

I våra fikarum knyter du nya kontakter och byter erfarenheter. Den fysiska mötesplats som våra kontorsmiljöer erbjuder är mycket värdefull. Som antaget bolag erbjuds du en kostnadsfri arbetsplats hos oss.

Kontaktnät

Vårt kontaktnät spänner över både offentlig och privat sektor och vi har personliga kontakter i en lång rad branscher. Vi förmedlar, eller initierar, med glädje de kontakter du behöver för att nå dina mål.

Så här går det till:

Du berättar om dina idéer och ambitioner för oss

Vi stöttar kunskapsintensiva affärsidéer från akademi, näringsliv och privatpersoner. Avgörande för oss är inte din bakgrund, utan ditt nytänkande och din handlingskraft. Vid ett första möte går vi tillsammans igenom din idé och dina ambitioner. Blir du inte antagen till vår process mäklar vi dig vidare till andra, vars hjälp passar din idé bättre.

Vi fyller på med erfarenhet och kontakter

Som inkubatorbolag får du tillgång till en genomarbetad tillväxtprocess. Våra affärsrådgivare har bred kompetens och erfarenhet av att bygga upp företag. Vid behov finns ett 30-tal expertkonsulter till stöd inom olika områden. Vårt kontaktnät är stort och vi samarbetar med en lång rad andra organisationer. På så sätt ser vi till att du får rätt hjälp vid rätt tillfälle.

Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för framgång

Liksom du har förväntningar på oss, kommer vi att ha förväntningar på dig. Vi förutsätter leverans enligt plan, målfokus och ett aktivt deltagande. Vi ställer krav, dock alltid med människan i centrum. Ge oss ditt engagemang, så ger vi dig vårt – tillsammans skapar vi resultat!

I vårt inkubatorprogram har du också möjlighet att delta i:
Go Global Accelerator
Ger utvalda startups extra stöd för att nå internationella marknader från BizMakers team av affärsrådgivare. Du får också hjälp av våra kommersialiseringsexperter och partners.
Scandinavian Startup Week
Tillsammans med Företagsfabriken, Movexum och Kalmar Science Park arrangerar vi resor som ger utvalda startups möjlighet att möta internationella investerare och kontakter.
Affärs- och ledarskapsutbildning
Diplomerande utbildning i samarbete med erfarna konsulter, samarbetspartners och experter. Upplägget består av 8 olika block som genomförs på 8 dagar under 6-12 månader.
X