web-header_bilder2

UTVECKLA DIN IDÉ

Business Start är ett kostnadsfritt affärsutvecklingsprogram som är öppet för alla som vill utveckla sin idé, oavsett om du är privatperson eller företagare. Du kanske vill starta en egen verksamhet, utveckla ett befintligt företag eller lansera en produkt eller tjänst på marknaden. Vi ger dig inspiration, verktygen och stödet du behöver för att utveckla din idé mot en lönsam affär.

AFFÄRSUTVECKLING FÖR ALLA

Business Start är ett samarbete mellan BizMaker och Almi Företagspartner Mitt. I det här programmet använder vi vår gemensamma kompetens för att hjälpa dig och din idé på bästa möjliga sätt. Programmet är inte en starta eget-kurs eftersom vi inte fokuserar på företagsinformation. Istället kommer du att få att utveckla din affärsmodell, träna på att presentera ditt värdeerbjudande och hitta nya vägar till marknaden. Föreläsningar varvas med workshops och eget arbete. Vi börjar varje träff med att “pitcha”, dvs. presentera våra affärsidéer för varandra

PRAKTISKT ARBETE I FYRA STEG

1. Affärsidé och kundverifiering
Vi arbetar med ditt värdeerbjudande och om det stämmer överens med vad kunden vill ha.

2. Lönsamhet och försäljning
Är din affärsidé värd att satsa på ekonomiskt? Hur ska marknadsföring och försäljning gå till?

3. Immaterialrätt och affärsövertag
Skyddsmöjligheter för din affärsidé och hur du positionerar dig gentemot konkurrenter.

4. Finansieringsplan
Vi går igenom olika tillvägagångssätt för att finansiera ditt företag och vad du bör tänka på.

TRÄFFAR PÅ SJU ORTER

Allt arbete sker i grupp under strikt sekretess och på dina villkor. Träffarna leds av affärsrådgivare och hålls löpande under året på orterna: Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Ånge och Örnsköldsvik. Kontakta en affärsrådgivare på din ort om du vill veta mer om programmet.

BUSINESS START PERSISKA/DARI

Hösten 2017 genomför vi Business Start även på persiska och dari. Träffarna leds av vår integrationsrådgivare Habib Effati och hålls på orterna: Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Sundsvall, Timrå, Ånge och Örnsköldsvik. Kontakta Habib för mer information och anmälan.